top
Terug naar overzicht

Het ontmoeten van de toekomstige techniekers

Tuesday, October 24, 2023

Een dag met de Techniekacademie Merelbeke in ons maatwerkbedrijf.

Afgelopen week hadden we het genoegen om de jongens én meisjes van de Techniekacademie te verwelkomen in Ryhove merelbeke. Het was een opwindende namiddag vol inspiratie, leren en ontdekken.

En het beste nieuws?
De volgende generatie techniekers is enthousiast en klaar om de toekomst vorm te geven!

Investeren in de techniekers van morgen

Het is geen geheim dat de technische sector wereldwijd te kampen heeft met een tekort aan bekwame techniekers. Ook wij voelen dat tekort. Daarom zijn we vastbesloten om nu al in te zetten op de techniekers van morgen.

Het bezoek van de Techniekacademie was een stap in die richting. Onze doelstelling is duidelijk: we willen jongeren enthousiast maken voor techniek en technische beroepen. De interesse en opwinding die we zagen tijdens hun bezoek, bevestigt dat we op de goede weg zijn.


Geïnteresseerde jongens én meisjes

Een van de meest opvallende aspecten van de dag was de diversiteit van de groep. Jongens en meisjes toonden evenveel interesse in techniek en stonden te popelen om te leren. Dit is een belangrijke herinnering dat techniek geen geslacht kent. We verwelkomen iedereen die gepassioneerd is om bij te dragen aan onze sector.

Wat hebben ze geleerd?

Tijdens hun bezoek kregen de studenten de kans om verschillende aspecten van techniek te ontdekken. Ze leerden over printen, mechanica en nog veel meer. De glinstering in hun ogen terwijl de snoepjes over de transportband rollen, was onbetaalbaar. Ze stelden slimme vragen, toonden nieuwsgierigheid en lieten zien dat ze potentieel hebben om uitstekende techniekers te worden.

Het belang van samenwerking

Bij Ryhove geloven we in de kracht van samenwerking tussen bedrijven, scholen en academies. Het is essentieel om jonge geesten te inspireren en de weg te effenen voor hun toekomstige carrières. We zijn trots om een rol te spelen in het vormgeven van de techniekers van morgen!

Wat nu?

De volgende stap is om deze positieve energie om te zetten in concrete actie. We willen deze getalenteerde jongeren aanmoedigen om te blijven leren en groeien in de wereld van techniek. Maatwerkbedrijf Ryhove is op zoek naar nieuwe techniekers, en we hopen en geloven dat de toekomst er veelbelovend uitziet.

Wij willen de Techniekacademie Merelbeke hartelijk danken voor hun bezoek en deze jonge gasten voor hun enthousiasme. Samen zullen we bouwen aan een sterke technische toekomst!

Laten we samenwerken om techniek te omarmen en de volgende generatie te inspireren.
De toekomst van techniek ligt in onze handen.

Meer nieuws

Search for something